Sila tinggalkan jejak

24 May 2013

i'm a happy mommy-to-be

Alhamdulillah, rezeki Allah. Tak sangka dikurniakan anugerah ini secepat ini. Saya 'bunting pelamin' kata orang tua. Hari tu pergi check-up pun nurse cakap "Bunting pelami ke. Inai kat kaki tak hilang lagi"

Perasaan? Harus lah sangat-sangat happy. Sebab Ilan memang merancang untuk ada baby secepat mungkin. Atas banyak faktor. Antaranya; beri cucu cepat-cepat pada mak dan abah. Kukuhkan ikatan kasih sayang me dan hubby.

Soal mampu? In sha Allah. Anak tu kan rezeki. Jangan pernah risau pasal semua tu. Kalau asyik fikir mampu ke tak, sampai bila nak tunggu. Fikirlah. Dulu mak abah kita besarkan kita pun hidup takde lah mewah mana. Alhamdulillah hidup sederhana tu lah yang bantu saya jadi orang. Kenal erti penat lelah mak abah :)
Jangan pernah persoalkan qada' dan qadar Allah.

Doakan me and baby sihat-sihat hendaknya. Ameen. Macamana la rupa anak Ilan nanti. Mesti comel heheh!
Seronok tengok baby mata bolat-bolat
Ini baby saya. Sudah ada heartbeat.

1 orang bisik-bisik:

bintanghati said...

wlupun lewat, tp nk wish gak la, selamat pengantin baru yerrr..jrg skaang blogwalking..hihi

And heppy to be a new MoMmy to be... hhiihi.. take care....