Sila tinggalkan jejak

26 February 2011

ini dia


oh! rindu!

bila rindu -entri tak bergambar-

dulu kecil-kecil selalu nampak dia. dia darjah enam. saya darjah lima. dia pemalu. tapi dia ada girlfriend ow. gf dia cantik ;) putih. saya hitam. berkarat. dia sekolah kat bandar. sekolah omputeh. saya sekolah kampung. dapat tengok dia bila sekolah agama petang-petang tu je. dia pakai beg kaler hitam merah. smart!

dia masuk sekolah menengah. sekolah omputeh juga. saya darjah enam. tak dapat tengok dia lagi ;( tapi saya pelik, dia telefon rumah saya ow! masa tu masing-masing takde handphone. dia call guna public phone. pakai coin. nostalgia nya. dia tanya saya dapat UPSR berapa a. saya cakap 5. dia cakap tahniah. saya suka sangat.

dia borak-borak dengan saya macam-macam. pasal koleksi-koleksi girlfriend dia. pasal motor. pasal kawan-kawan dia. saya tak kenal pun. tapi saya dengar jugak.
pasal kenakalan dia. nak tunjuk hebat la tu

saya tingkatan satu. kena duduk hostel. saya rindu dia. public phone kat hostel boleh kira dengan jari. so kena beratur panjang-panjang tunggu turn. call mak. ada coin lebih, call dia. dia lah satu-satunya kawan lelaki saya. sekolah saya semua perempuan. so saya tak ramai kawan lelaki. dia je la.

tingkatan 3. kami saling berhubung. sampai result PMR keluar. dia orang pertama call rumah saya. masih guna public phone! saya rindu zaman tu. dia tanya dapat berapa a. saya sedih sebab tak dapat straight a's. bahasa arab b. uh! dia cakap ok sgt. kalau sekolah biasa saya dah kira straight a's la. saya cakap tak. ayah saya nak straight a's. tapi dia tenangkan saya.

lama saya tak contact dia. saya dah tingkatan 4. saya pergi camping sana sini. wakil sekolah wakil negeri pertandingan itu ini. study pun ketinggalan. berkenalan pulak dengan seorang lelaki macho lagi handsome masa camping. nama dia luqman nurhakim. terus saya lupa dia! kawan lelaki saya. masa tu hanya luqman.

satu hari, kawan-kawan bagitahu luqman ada girlfriend. saya down sangat, saya tanya luqman, betul ke. dia sangat gentleman. dia cakap ya. dia ada girlfriend. saya terus tak contact luqman lagi. patah hati alhamdulillah mudahnya saya lupakan luqman. mungkin saya hanya suka kan luqman, bukan cinta. geli seh ayat ni

saya cari dia. masa ni kami dah ada handphone. saya rasa bersalah sangat. terus lupa dia waktu ada luqman. jahat kan. dia cool je. habis tingkatan 5. saya masih berhubung dengan dia. saya dapat sambung belajar di kedah. setahun. setahun tu kami tidak berhubung langsung! uh! sekali lagi saya jahat!

habis setahun, satu hari saya ternampak dia. tapi saya buat-buat tak nampak. sangat ego! haha. sampai rumah, ada orang text. dia! oh! dia propose saya. jadi girlfriend dia. saya tak nak. saya cakap, saya sayang dia sebagai kawan saya. tak nak satu hari sebab cinta saya bermusuh dengan dia. dia sungguh-sungguh. saya pun tak sampai hati. saya terima. cuba-cuba untuk seminggu dua. pejam celik. cuba-cuba dah hampir 4tahun kami mencuba.

dia lah kawan lelaki saya yang paling istimewa ;) saya cintakan dia. tolong jangan muntah. aku serius nok!

p/s : entri panjang lebar yang entah pape. sorry wasting your time reading this people. i just missing him terribly. kepada blogger kawan-kawan sekolah yang kenal nama luqman tu, oh! malu gila. cinta aku bertepuk sebelah tangan. haha

25 February 2011

Lagi lagi pilihan raya

haha ok this time saya nak cerita sikit pasal pilihan raya, baek pilihan raya umum atau pun pilihan raya kecil. since dekat berita pun sekarang tengah hangat pasal pilihan raya kecil dun Merlimau, Melaka. Even saya tak terlibat pun, tapi ambil tahu la juga coz mak saya orang Merlimau ;)

so kenapa perlu ada pilihan raya? buang duit je nak berkempen. bukan macam tu. sebenarnya banyak sangat faedah pilihan raya ni. kata abah, di mana ada pilihan raya kecil, di situ la rezeki mencurah-curah. haha. betul kan? Peruntukan berkempen tu rakyat juga yang dapat. dapat bantuan itu ini segala.

kata abah lagi, umno dan parti pembangkang ibarat awan dan hujan. di mana ada awan di situ ada hujan.

so, kau orang jangan tak mengundi pula nanti, baek pilihan raya umum mahu pun pilihan raya kecil. Ingat satu undi kau orang tu sangat berharga.

dah daftar mengundi?



19 February 2011

malam berinai


hello dear peeps, just a quick entry as i'm rushing going to my hubby's sister wedding ceremony. ok. al-kisah malam berinai. malam tadi la maknanya. ok jangan terkejut if i say this is my very first time attending malam berinai. tak tahu pulak malam berinai sangat meriah.

Biasanya malam berinai dibuat di sebelah malam sebelum hari perkahwinan berlangsung. Meriah bila kedatangan pihak lelaki diiring bunga api beserta kompang. Pengantin berarak dan duduk atas pelamin. pendek kata, sama je macam bersanding. just ianya waktu malam.

Cut is short, handling a wedding ceremony is totally tiring. Kesian tengok FMIL. Sampai sakit-sakit pinggang. Majlis akan berlangsung hari ini, dan malam ini al-kisah malam berinai di rumah pengantin lelaki pula. Atas jemputan, so saya turut memeriahkan malam nanti. ;) malam berinai di rumah pengantin lelaki? haih saya sangat tak tahu adat-adat *sigh*

Yang tak best last night, sampai-sampai saya kena marah dengan pengantin! uwaaaa "kenapa sampai lambat, tengok sirih junjung macam apa je tunggu kau tak sampai-sampai" hahaha kesiannya. alaa saya pun bukan pandai sangat buat sirih junjung meh ;) ok la tu dari takde puan pengantin! dah nikah, so puan lah

ok peeps, panjang pulak bebel, tadi kata quick-entry. haha. takde maknanya.

mmmuahx.

15 February 2011

Memiliki Kulit Yang Cantik

Memiliki kulit yang caantik itu idaman setiap wanita. Saya juga! Pimples and scars. Urrgh. Tak suka ok! Tapi sekarang, Alhamdulillah, my skin recover slowly. After 2months taking collagen drink.

ok bukan nak show-off kata kulit saya halus mulus, tak. memang tak lah. tapi sekurang-kurangnya after taking this drink, parut-parut cela hilang. saya suka sangat ok! so nak share la dengan kau orang. hee kalau nak tahu khasiat collagen baca entri ini.

ok nak cerita produk collagen yang saya ambil, tak kesah la buat iklan free pun sebab saya suka sangat. saya ambil SOY COLLAGEN. hasil boleh nampak selepas 2bulan. itu saya. maybe it depends on kulit juga. nama pun SOY COLLAGEN, so for sure rasa tu rasa susu soya. saya ambil as breakfast before pergi kerja. tapi, BFF saya cakap supposely, ambil before tidur, sebab waktu kita tidur, kulit kita bekerja.

ok sebab BFF saya ni kurang rajin nak update blog dia, so, saya mewakili dia share experience dia dengan collagen drink. hasil dia boleh nampak dalam masa dua minggu sahaja. but it still depends on jenis kulit ok. collagen drink dia rasa orange! dia ambil DRII, formula dr.rozmey ok! dan sekarang sudah menjadi pengedar berdaftar dan sah! more info boleh tanya wan izyan ok ;) sebarang persoalan PASTI dilayan melainkan kau orang merepek-repek. confirm dia BLOCK! haha.

yeaah itu lah keseronokan kami. kepuasan kami. hehe. seronok bila kawan-kawan tanya "eh pakai produk apa sekarang, kulit dah cantik" "eh, dulu banyak parut, pakai apa sekarang" *blushing*

p/s : pastikan anda tidak alah soya sebelum ber-collagen

12 February 2011

i adore u najwa latif

awak! saya suka sangat tengok awak nyanyi! keep on singing ok. i'm so crazy with people who are singing with acoustic. urrr nak nak kalau perempuan. macam yuna. ah! suka sangat. tapi kenapa saya tak pandai main acoustic. pegang gitar pun terbalik. sebab saya kidal. kalau pandai hari-hari saya lenjan studio abang saya. kerana saya tidak berbakat, so saya mampu menghargai bakat orang je la ;)





xoxo!

11 February 2011

baraka allahu lakuma



ok lagu ini ada orang bagi saya dengar masa kat office. dia cakap sesuai untuk orang yang nak mendirikan masjid ni. oh! *blushing* spontan je saya jawab "eh, saya tak pernah dengar lagu ni" haha. but now, i'm keep on listening to it 24-7! bukan sebab saya nak kahwin ok! i'm just 23rd ;) sabar eh! tapi lagu ni best la. maaf saya agak ketinggalan di sini. sekarang selalu ketinggalan dalam banyak perkara! entah kau orang dah bernanah dengar saya baru nak dengar kan *sigh*

ok peeps, got to go. mahu tidur. bersedia untuk tomorow schedule. kena kerja! saya kena kerja on saturday! oh! tidak! tapi apa boleh buat thousands policy still outstanding. so keep a good teamwork. i'm working on saturday. fakta! habis kerja, kena pergi rumah hubby. mama dia minta tolong. FMIL apa saja untukmu ;)

ok sahabat blogger yang tersayang, gonna miss u all. macam nak pergi jauh pulak have great weekend ok!

chill jugak even esok kena kerja ;)


CHILL!

09 February 2011

over-stress symptom

terlalu letih hari ni. tapi masih ada kudrat ber-entri. kalau ada kerusi urut ogawa pun sedap! i just doing some research about over-stress. i dont know why, today badan rasa sangat lemah. it become worse when early morning i need to wake up and getting out of my bed. easy to get in but hard to get out. got no mood to go to work. but i have to! urrgh. letih semacam. padahal hari ni hadap berapa case je pun. ceh! macam lawyer pulak layan case eh?

and people, i found this!

Top Ten Stressful Life Events

1. Spouse’s death
2. Divorce
3. Marriage separation
4. Jail term
5. Death of a close relative
6. Injury or illness
7. Marriage
8. Fired from job
9. Marriage reconciliation
10. Retirement

Source: Holmes-Rahe Life Stress Inventory

Yang peliknya none of the listed point suit me. so apakah symptom sebenarnya. uuurgh
lepak jap tengok gambar ni.



07 February 2011

the green hornet a.k.a "the green bee"

hello and assalammualaikum. hey, hey people! ok i just having some fun watching 'the green hornet' this evening with teetttt. (of course my better-half) who else and please listen to me carefully. i would say that the movie is AWESOME! gosh! must watch movie ok! you wont regret spend your 10 bucks for the ticket. betul saya tak tipu. not to forget, i watched 2D not the 3D one. that cost me 10 bucks only ;)

ok a little bit review after watching it. “The Green Hornet” starring by Seth Rogen as the Hornet and with his so-called 'associate' ; Jay Chou as Kato. such a good chemistry between Rogen and Jay Chou.. and the sexy ; cameron diaz as the Hornet new secretary. i loved one part where :

Kato: I was born in Shanghai. You know Shanghai?
Britt Reid: Yeah, I love Japan.

Cant u imagine it? hahaha Shanghai in China lol! Britt heir his late father big media empire and can u ever imagine how he will manage his empire. Macam Paris Hilton la.

i loved the movie and i definitely suggest for watching by all ages especially for those who are hoping for a good laugh like me ;) dont just simply take my word. go for it and tell me how many star u'll give. i give 4.5 stars. i wont give 5 for sure

the best car ever!


Kato the brilliant mechanic! genius!


who is the Green Hornet?



06 February 2011

saya suka komen entri awak, tapi...

assalammualaikum and bismillahirrahmanirrahim.

ok ini entri untuk semua. untuk blogger la. jujurnya setiap pagi weekends atau PH hari lain kerja oi celik je mata memang saya suka blogwalking. menjamu entri-entri baru anda. dan semestinya lepas membaca keseluruhan entri blog tu saya akan tinggal kan jejak@komen; nak bagitahu owner blog saya baca sampai habis tau entry dia tu! kipas sikit

TAPI pelik. kenapa kau orang suka boh ini barang he?


IDK what the benefit of this kind of word verification etc; avoiding spam? entah! kalau boleh tak payah la. ok? maybe makin kerap saya komen kau orang nanti! kalau nak tahu macam mana nak unable word verification : Settings -> Comments -> Show Word Verification For Comments and klik NO ok.


ok chill ;)

p/s : tapi kalau memang kau orang suka ada word verification tu, tak apa. blog kau orang. bukan blog saya. mana tahu for security purpose ke. wek!

05 February 2011

future sister in law

ini cuma gambar baru saya ambil dari laptop abang. gambar masa tunang hari tu. terliur rasa macam nak bertunang esok. boleh? and the best part is; my future sister in law sebaya dengan saya. boleh buli *joking* kak long jangan marah tau! nanti nak shopping kahwin nak ikot!





04 February 2011

i miss them

A stranger stabs you in the front, a friend stabs you in the back, a boyfriend stabs you in the heart, but best friends only poke each other with straws. - Unknown

for my dearest friends, i miss all of you so much. even we're seperated by the distance, busyness, misunderstood or whatever it is, i do miss all of you my dearest friends.

















miss them!

lots of loves,

malangnya

3.30 a.m, masih berkeletak-keletuk dengan keyboard. ok saja-saja nak buat entry sebab tak boleh tidur. macam biasa, saya nak update pasal movie yang saya tengok semalam. it was "YOGI BEAR" still tak dapat tengok THE GREEN HORNET *frustrated* malangkan? *nodding*

SEMUA HUBBY PUNYA PASAL. JANJI 5.30 P.M TAPI DATANG 6.30 P.M. TAK MARAH PUN! HA'AH TAK MARAH PUN! DAH IMUNE KOT!

ok so dengan tidak semena-menanya (canggih tak ayat) kami pun tengok "YOGI BEAR" kalau nak tahu semua yang masuk panggung mostly parent and their kids. kira we both je la yang datang berdua. saya pun buat-buat comel je la kena tengok cartoon!

and hari saya tak malang sangat ok! tak tahu la kenapa semua movie yang saya tengok mesti best. haha. YOGI BEAR best la. cuma pelik why the promotion is quite flat. kenapa best? ok just imagine, i started to laugh from the very start till the end of the show. cant u imagine tt? urrgh YOGI is so freaking cute, naughty and trying hard to-be-good even always spoiling everything. actually its not a cartoon but animation movie. whoaa

ok last day FASTER i give 4.5 star.
and YOGI BEAR i give 4 star.

chill!


03 February 2011

dilayan bagai puteri

assalammualaikum. Morning dear blogger. Hari ini saya nak cerita pasal saya dilayan bagai puteri sebab merajuk dengan hubby. Siapa tak geram kalau tengah date suddenly hubby got a misterious call from unknown person. and for sure la 'girl' urrgh memang saya tak boleh terima. semalam saya kerja half-day. so hubby pick up saya from office and we hang out for a movie. supposely the green hornet but the ticket sold out. so we changed to faster. and i'm not regret watching it. not bad
Yang geramnya, when i call back that number, when the girl dengar suara saya, dia diam and terus letak. hubby cakap dia pun tak tahu siapa. muka selamba je. eee geramnya. Then i call back the number and "sorry the number u've call is not available right now. pls call back later" ok FINE. i call back later. after 10 minutes i guest. someone answer the call. lelaki pulak! "sorry tadi adik saya main-main phone" WHAT THE ...

dalam hati saya ni memang rasa la lelaki ni penipu. i repeat PENIPU. haha. sebab when i asked him few thing, he seems like hesitating to answer me. hah! nak jawab kena take few seconds. pikir nak kelentong apa kot. nyata kau bukan PENIPU professional. haha. the best part is lelaki ni cakap loghat kedah! OMG ini ex-gf punya kerja ke scandal punya kerja? and that lelaki jadi makin gelabah bila i mentioned few names. LANTAK KAU LAH.

tak pasal-pasal saya dan hubby bertengkar and hubby terlepas cakap! "MENYESAL buat mama dia sayang saya" oh! sayang itu lahir sendiri lah! bukan di buat-buat!geram betul tapi yang penting lepas tu, dari insiden bukan accident ok semalam, hubby sungguh-sungguh memujuk. tapi saya cool je la. bila saya cool hubby pulak yang tak cool. *emotional* so konon-konon hari ni pun rajuk saya belum sudah, pagi-pagi hubby dah ajak keluar breakfast dengan dia. saya just ignore his sms. tengah tidur lagi kot hubby call, and baru la saya agree. hari ni hubby gaji. ok the best part is dapat 'INSENTIF' kire ang pow CNY la kot. and petang ni we're going for THE GREEN HORNET! yay! cant wait for that. (nak pujuk punya pasal, apa saya petik semua OK)

kesimpulannya di sini, saya tak rugi apa pun. untung lagi ada. haha. apa boleh buat? orang da sayang..

p/s : semalam terserempak dengan blogger cik nana ! dating tak ajak!