Sila tinggalkan jejak

30 October 2012

Teaser : Hantaran

Hi reader, tq for keep on reading, plus keep on 'menyinggah' di sini.

Lagi persiapan hari 'besar'. Untuk meminimakan bajet untuk hantaran, maka hiasan dulang hantaran tu Ilan buat sendiri. DIY gitew.

Simple je. Dulu kerja butik pengantin katenye. 2 years back. Sekarang, skill pun dah kurang. Nak gentel ball ribbon pun tangan dah kelu. So Ilan buat ala kadar je la apa yang mampu. Hiasan dulang hantaran pihak lelaki pun Ilan yang buatkan. Tolong bakal suami la uolss. Hihik.


Ok hantaran dari pihak Ilan untuk Hubby. Theme : Pink&Blue. Teaser je ni, ribbon tu Ilan akan ganti dengan Lace Ribbon warna Pink.


Yang ini dari Hubby untuk Ilan. Theme : Purple. Simple je kan. Hantaran bajet namanya. Jangan tak percaya, hantaran Hubby tu Ilan buat 7dulang, approximately RM50 je. Alhamdulillah. 60% completed.

14 October 2012

Teaser : Wedding Shoes

Hi reader!

Teaser je! kasut resepsi nanti. Gedik kan! Auuuw. Seksi tak. Hewhew. 5inch uols. Tapi tetap tak mampu berdiri sama tinggi dengan Hubby. Grrr.


Masa beli ni main ambil je sebab time tu dah penat and tak larat nak pusing-pusing lagi. So, mana yang nampak ok tu terus ambil. Design simple, sebab lepas kahwin boleh buat pakai pergi kenduri kahwin orang lain pulak. Hihihi :) So tak membazirkan.


13 October 2012

My baby..terpijak paku

Kesian Pepel. Tapi td dah hantar Pepel ke hospital pakar kereta. 10 minit siap! Dah boleh drift balik ;)

Published with Blogger-droid v2.0.9

12 October 2012

blogger-droid

Testing..testing

Installed new app.

Published with Blogger-droid v2.0.9

Campur Tangan JIN di Malam Pengantin

Salam mahabbah untuk semua ;)

Semalam keluar jalan-jalan dengan Hubby. Pergi SOGO beli barang hantaran, cari baju nikah kat jalan TAR then balik Melaka singgah AEON beli barang lagi. So sampai rumah Ilan dah lembik-kepenatan, mata dah rabak. Tidur je ingat. Hari ni baru mampu belek buku ni.

Grab 3 buku. One of them is;


















mengandungi kaedah melindungi kedua pasangan pengantin dari serangan sihir, hasad dan 'ain. Sewaktu kita bernikah, mungkin ada orang lain yang tidak suka dengan pernikahan kita atau merasa dengki dengan kita. Mereka boleh melancarkan serangan dalam bentuk sihir, hasad atau pun 'ain; meminta pertolongan jin untuk merosakkan kebahagiaan kita. Buku ni mengupas bagaimana cara untuk mengatasi ancaman seperti di atas.

Nanti dah habis baca, Ilan share some infos ok ;) Hubby tanya, 'ain tu apa. Emm Ilan pun tak pasti. Rupanya 'ain itu adalah sihir mata.

09 October 2012

Shopping!!

Hallu, as-salam, Siapa suka shopping?? Mari! Mari! SOGO Oct Warehouse Clearance! Hubby dah janji nak bawak shopping Khamis ni. Yeehaa! Tapi SOGO je la, terlanjur nak pergi jalan TAR cari baju nikah weolss!

06 October 2012

Malacca!! I'm Back!


As-salam.

Seronoknya duduk rumah dengan family. Tak payah travel Melaka-Cyber every Friday and Monday lagi. Eh Kenapa? Haa ni la nak cerita al-kisahnya.

Al-kisah Co. Ilan ni tiba-tiba buat Workforce Restructuring yang mana a few account di department Ilan bekerja dipindahkan ke negara yang labour charge nya lebih murah dari sekarang. So, affected account kena la cari kerja dekat department lain dalam masa sebulan. Kalau tak dapat, maka tamatlah tempoh khidmat kita kat situ tapi of course company akan bayar kita. Ikut la berapa tahun perkhidmatan. Ada formula nya.

Actually banyak je internal position. Even me myself, manager ada offer one internal position. Tapi atas banyak sebab, i have to reject the offer. Plus, tak minat pun kerja tu. Kalau minat masa awal-awal opening Ilan dah apply. A bit funny bila di offer without applying and terpaksa respond "Sorry, i have other plan"

WHY??

1) Getting married in January 2013, future husband di Melaka. Ilan di Cyber. Weekend husband?? Oh..not so me. Rindu meh
2) Environment yang dah tak macam dulu, most 'Lunch Geng' dah keluar. Tinggal a few of us.
3) Bosses plak ****. Kira tak leh pergi jauh la kat situ. Kena tindas memanjang oi. Increment pun celah-celah gigi je jawabnye nanti
4) Pampasan ibarat duit terpijak gituh. Approx. 6months salary plus bonus. Siapa tak nak weh!
5) Lepas buat istikharah and discuss with a few buddies, then hati ni lebih kepada balik Melaka. Alhamdulillah i made the decision. Hope ini yang terbaik. Untuk saya, family dan bakal suami :)

Bye-bye HP
Maka pulanglah saya ke negeri tercinta, duduk bawah tiyak mak semula. January nanti duduk bawah tiyak somi pulak. Hahaha. Walopun kerja Melaka basic kau jangan harap nak cecah 3. Kurang-kurang dekat dengan suami. Hihihi.

This Monday ada interview! Lama ni tak interview. DOAKAN!!

 

05 October 2012

I'm officially a proud temporary housewife

Salam Jumaat uolss,

Maaf lama hilang. Busy dengan macam-macam urusan. Maka hari ni genap lah 5 hari Ilan sebagai fulltime housewife gitu. Kenapa? Why i'm leaving my previous co. ? OH! Tunggu next entry.

By the way, mintak maaf banyak-banyak dekat reader yang post comment di entry ini. Interview- AEON Jusco Maaf sangat-sangat ya. Sebab baru hari ni baca and baru nak reply. Maybe uolss da pun attend that interview. InsyaAllah dapat la tu. No worries.

So sekarang ni Ilan pun dah jadi job hunter again. Tapi kali ni hanya dalam Melaka sahaja. Maka peluang tu jadi makin sikit la kan. Apa pun mintak Allah permudahkan jalan Ilan. InshaAllah. Doa-doakan ye.