Sila tinggalkan jejak

31 August 2011

pre-raya

Apa kau ingat wedding je ada pre-wedding ke? haha actually just nak share all the memories during Hari Raya Deco Challenge at my office. Apabila office ku bertukar menjadi Kamdar/Nilai 3/Tewah/Petaling Street/Nagoya LOL.

By the way, its not about the value of the present for the winner, but it shows the team work in a team. Frankly, i do enjoyed the challenge even terpakasa sacrifice sedikit masa bekerja. Each group show their cretivity. Their effort and spirit.

My team "Uber Alles"
Lunch Geng, someone MIA
Kuih Raya Corner
Greeting Card Corner
Akhir kata, Ilan nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada semua pembaca blog Ilan, kawan-kawan, stalker, dan semua ;)


18 August 2011

Iftar 11/08/11 bersama officemates

Yeaaah hari tu ilan telah men-join kan diri iftar bersama officemate di Red Wok Bangi. Korean Stimboat katanya. Red Wok ni ala-ala Seoul Garden and Tupai-Tupai juga. Seronok gather sama-sama sambil tunggu waktu berbuka ;)





Food? Superb! Buffet only RM33.00 per person. Makan lah banyak mana nak makan. Tapi perut Ilan kecik je. So cepat kenyang. Lepas kenyang tu, main masak-masak la seafood yang ada. Seronok.


Panas? Yess memang panas. As my collaeague said, "makan sambil sauna"


14 August 2011

Copycat Disorder

Hai blogger,


Tiba-tiba topik ni yang terlintas malam ni, kasihan kan kepada penanggung penyakit ini. Bagi saya, kalau orang nak copy apa pun tak kesah la, janji jangan obvious sangat lah. Agak-agak lah wei.

Pernah dulu, my close friend mengadu,  tak selesa menjadi mangsa kepada seorang penghidap Copycat Disorder tegar. Bukan lah saya nak menghina atau mengata, tapi bukan kah lebih baik kalau apa yang kita ada, kita buat semua atas selera sendiri. Lebih puas bukan? Agak-agak kalau my close friend pakai seluar sebelah pendek sebelah panjang, nak copycat juga?

Tak pun, Copycat lah benda yang baik-baik. Contohnya amalan bulan Ramadhan ni, Copycat lah si kawan tu hari-hari pergi masjid ber-terawih. Ada juga faedahnya.

Akhir kata, semuanya berbalik pada NIAT. Kalau niat tu dah betul, InsyaAllah dipermudahkan. Jangan tipikal sangat lah.
Terima kasih Encik Google


10 August 2011

Couzie wedding

Ara cantik sangat


Sebenarnya saja nak tunjuk ilan jadi bridemaid! First time ni naik pelamin. Orang kata kalau jadi bridemaid, sooner kita pulak jadi bride. Betul ke? Haha entah lah.

On the dais
Do'a
With Ara's friend
Oh!
Officemates
Colleagues
Semoga jodoh berkekalan, amin..

07 August 2011

duit raya oh duit raya

Umur dah 23 tahun, masih dapat duit raya! haha gimik je lebih, actually department ilan entitled for transportation allowance rm350 per month starting this August. Tak ke duit raya namanya tu. Hehe but this allowance only eligible for employee in Cyberjaya only. Mahu tak happy? 

THANK YOU


jom layan lagu ni

ilan tak tahu la sama ada u guys dah pernah watch this vid before, speechless tengok mamat ni nyanyi and lirik lagu dia pun tak paham sepatah haram. but the point is, this vid gave me and collaeage BIG laugh ;) masuk muzik-muzik lagi ok. hik hik. kena tengok full baru feel!


after watching this music vid, korang akan wondering why he needs two microphone instead of one. Ekeke, and can u see, crawling on stage sometimes seems pretty cool. hahaha gelak guling-guling


A feast for the eyes

Silalah menjamu mata, hehehe

 Ni favourite ilan, AYAM PENYET, sedapnye lak aii

 Lama xmakan satay, fuh mengancam kuah kacang nya. 

Desert ;) oh BR ice-cream, my favourite.

Dah, cukup 3..banyak-banyak lagi ramai pengsan jap g. Ooi jangan puasa setengah hari dah!