Sila tinggalkan jejak

04 August 2013

A mommy to-be; 26weeks

As-salam,

Entri kedua untuk malam ni. Sekarang tengah rancak survey set berpantang. Sementara ada masa. Barang baby satu pun tak beli lagi. Sebab belum confirm gegirl ke boboy. So survey set berpatang je lah dulu. Mula-mula tak sedar pun keperluan barang-barang ni. Sampai mak ingatkan.

Antara 3

1) Nona Roguy
2) Tanamera
3) Amway

 Blog-hopping la dari semalam and discuss dengan my SIL, we decide to use set berpantang Amway. Less than RM300 and boleh consume until 44days. Mula-mula da decide nak beli Tanamera, tapi tak jadi sebab set Tanamera tak leh tahan sampai habis pantang which is 44days.

Disebabkan terlalu terpengaruh dengan review pasal Tanamera, Ilan beli loose pack, ada a few barang yang nak consume sebelum bersalin. Harap boleh permudahkan proses bersalin nanti. Semalam dah beli online, tunggu Tanamera respond je. It costs me about RM112 for 5 items. Ok la kan. Hehe tak sabar tunggu parcel sampai. Next month online purchase set Amway pula.

Pic credit to hartinipunyerblog















Syawal is coming, Ramadhan is leaving us soon

As-salam reader semua,

Seronok menunggu raya, dalam masa yang sama sedih nak meninggalkan Ramadhan. Alhamdulillah lagi 3 hari berpuasa, jika diizinkan Allah, sempurnalah sebulan Ilan berpuasa. Cabaran berpuasa ketika hamil? Rasa biasa je, sahur benda berat, minum susu. In sha Allah, mampu bertahan. Even sometimes ada rasa lemah badan, selalu mommy pesan dekat baby, kejap ye..kejap lagi dah nak buka -____-

Tahun pertama nak beraya bersama suami. Tapi last day Hubby text "B kena kerja raya pertama" Perasaan masa tu? Emm dah kenapa. Hari tu kata cuti..Takpe lah, kalau dah terpaksa. Rupanya, si Hubby dah mengamuk dekat tempat kerja pasal tak boleh cuti. Kira kena kerja paksa rela la ni.

Ada pulak nasi tambah yang bersuara "Rilek la, aku pun ada anak bini jugak" mana tak hangin dia. "Jangan nak samakan aku dengan kau. Kau dah bertahun rasa beraya dengan bini, aku ni kali pertama nak rasa bini ak salam tangan aku pagi raya" Meleleh la air mata Ilan dengar hubby cakap macam tu. Marah bertul Hubby bila orang suka-suka buat macam tu. Suka-suka suruh kerja. Kita da plan da balek raya mana semua :( Tapi Ilan kena la cool down kan Hubby. At last, dia decide pergi half day lepas solat hari raya and sesi salam-salam.

I love my Hubby so much! Selamat Hari Raya Aidilfitri in advance!