Sila tinggalkan jejak

27 December 2011

One Step Closer

Just a simple entry.

Oh! 25th December 2011 saya telah dirisik oleh keluarga hubby ;) Malunya 
Even malam tu majlis risik yang ala qadar; tapi cukup sempurna. Alhamdulillah ya Allah.



11 December 2011

Marathon movie

Hye people ;) Selamat ketemu kembali. How's your weekend? Me? Biasa je la. Tak kemana pun. Marathon movie je. So macam nak review sikit. Here you go!

26th November, Hanging out for Twilight : Breaking Dawn Part 1 with Hubby, Fiqah, and Fiqah's cousin.
The story was really slow but after watching it, i cant wait for Breaking dawn Part 2. Cant wait to see Bella's new born baby; half wolf and half human? Idk

3rd December, Had a special date with Hubby watching Ombak Rindu. Sedih? Yes, sedih. Me nangis juga, tapi luckily time tu flu, so no one realise i'm crying. Termasuk Hubby. Malulah But still ada scene yang cuba menceriakan suasana. I should describe this movie in one word that is "PUAS". Reason? Sebab lama gila dah tunggu this movie to be released. At last!

9th December, Spend my day with Hubby watching Puss in Boots. Ok seriously, for cat lover, go for this movie. Yes, please. Puss is so damn cute cat. Such a good movie to watch with your friends and family.  Definitely recommended!


22 November 2011

Appleciation a.k.a Appreciation

Hi people,

Lama tak update :) Busy sangat. Busy la sangat kan.

Hari ni ada Appleciation Day in my office. Something like dedication to appreciate your collaeague.

I got one! From my manager! Yeahh! Ramai juga dapat. Tapi kenapa Apple? I want chocolate, maybe the day should named Chocociation, MAYBE! wek! merapu dah. Bye!





08 November 2011

seven eleven

7th November adalah birthday my hubby. Tahun ni, belum sempat celebrate lagi. Hadiah pun tak bagi lagi, beli pun tak lagi. Hari tu dah tanya nak apa; dia jawab "iphone". Tenggss. #terkena

Susah betul nak pilih hadiah untuk si lelaki ni kan. Semua yang orang suggest Ilan dah pernah bagi. So, macam mana? Tanya dia pun, jawapan tak memberansangkan.

Apa pun Happy Birthday untuk hubby. Dah 24 tahun dah dia. Tak lama lagi dah ;) #Berduabersatu


07 November 2011

belajar dari soalan

Hye people, lama rasanya saya menyepi dari dunia blog ni :) Al-maklumlah, rumah sewa belum ada wifi. Office pulak, tak sempat la nak berblog. Setakat update status facebook tu sempat la. So bila ada kelapangan je la, blog ni ter-update ;) InsyaAllah akan cuba selalu update blog ok.

Ok, berbalik pada tajuk "Belajar Dari Soalan" kenapa biasa dengar belajar dari kesilapan kan? Actually benda ni betul-betul happen kat Ilan last Friday. Dekat office ilan ada satu application named Jabber; something like Yahoo Messenger. So kita boleh chat to all people in the organisation. Tak kira la kat mana orang tu ada. But mostly, chat pasal kerja je. Unless dengan kawan-kawan, sometimes merapu jugak lah! Ok nak jadikan cerita, a field support from China jabber me. Nama dirahsiakan ok ;)

FS  : Hye Siti, may i ask you one question.
Me : Hye FS, sure
FS  : If client buy monitor only, we should charge one-time cost or charge as leasing?

.....ok saya blur sekejap, tadi bukan main lagi cakap "sure". Tengok belakang, senior away. Jengah depan, team leader away. Terus cari notes leasing. Agak-agak je nak reply ni.

Me : One-time cost, meaning if client buy accessories separately with laptop, then we charge as one-time cost; a.k.a buying process. Not leasing. (dalam hati entah betul entah tak)

Lepas tu, nampak my team leader sign in back, terus jabber dia. Tanya betul ke accessories one-time cost. Hahaha. Nasib la betul. Team leader explain dengan panjang lebarnya. Yes! I got her point! So, lihat! Secara tak langsung, even from a very simple question, saya dah paham one important thing. Selama ni paham gitu-gitu je. #sengal

Kesimpulannya, kalau ada orang tanya kita something, take it as a chance to learn. Sometimes kita pun tak tahu benda tu jugak ;) Betul tak?


16 October 2011

Great time with friends

Seronok jalan-jalan Penang! Having great weekend with my friends. Lepas ni mana pulak? Hujung bulan ni bonus! Joms jalan-jalan lagi..

Actually, we went to Kulim first attended Lana's wedding. My officemate. Then terus ke Penang, JJCM - jalan jalan cari makan and came back to KL on Sunday around 6 p.m.

all of us
free style katenye
mirror image
flying kisses
Tea time at amy's house
Pasemboq Gurney Drive
Cendol berdiri
Seronok jalan-jalan Penang.

17 September 2011

Johnny English Reborn!



Bye korang! Jangan Jealous! Nanti balik saya hapdet blog! Review sikit. Errrk apsal banyak tanda seru? #Excited

Über Alles : We Won!

Finally, after staying up late at office till 10.00p.m in Ramadhan, we won the challenge. My team;  Über Alles : Always On Top won the grand prize, but the prize is still on the way ;) but personally, the prize is not our aim, the team spirit is our prize.



Moral of the Challenge : 

# Team spirit!
# Working happily.

02 September 2011

gemok

Hye people, i'm gaining some weight! Masa fasting month gain 2 kilo's and berkobar-kobar la gaining weight di hari raya ;) Semua makanan ilan pulun. Usaha rasa tak sia-sia bila ada yang cakap "Eh dah berisi sikit" sambil dalam kepala "Tang mana yang berisi tu" Ni gambar 1st  day raya. Uh! Memang berisi la tang pipi kan?


Apa pun tak sabar nak timbang berat lagi! Hoye! Hoye! Officemate tak percaya berat saya 41kg. (After gaining 2kg, before this 39kg) Heee skinny itu sexy ;) PEACE!


31 August 2011

pre-raya

Apa kau ingat wedding je ada pre-wedding ke? haha actually just nak share all the memories during Hari Raya Deco Challenge at my office. Apabila office ku bertukar menjadi Kamdar/Nilai 3/Tewah/Petaling Street/Nagoya LOL.

By the way, its not about the value of the present for the winner, but it shows the team work in a team. Frankly, i do enjoyed the challenge even terpakasa sacrifice sedikit masa bekerja. Each group show their cretivity. Their effort and spirit.

My team "Uber Alles"
Lunch Geng, someone MIA
Kuih Raya Corner
Greeting Card Corner
Akhir kata, Ilan nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada semua pembaca blog Ilan, kawan-kawan, stalker, dan semua ;)


18 August 2011

Iftar 11/08/11 bersama officemates

Yeaaah hari tu ilan telah men-join kan diri iftar bersama officemate di Red Wok Bangi. Korean Stimboat katanya. Red Wok ni ala-ala Seoul Garden and Tupai-Tupai juga. Seronok gather sama-sama sambil tunggu waktu berbuka ;)





Food? Superb! Buffet only RM33.00 per person. Makan lah banyak mana nak makan. Tapi perut Ilan kecik je. So cepat kenyang. Lepas kenyang tu, main masak-masak la seafood yang ada. Seronok.


Panas? Yess memang panas. As my collaeague said, "makan sambil sauna"


14 August 2011

Copycat Disorder

Hai blogger,


Tiba-tiba topik ni yang terlintas malam ni, kasihan kan kepada penanggung penyakit ini. Bagi saya, kalau orang nak copy apa pun tak kesah la, janji jangan obvious sangat lah. Agak-agak lah wei.

Pernah dulu, my close friend mengadu,  tak selesa menjadi mangsa kepada seorang penghidap Copycat Disorder tegar. Bukan lah saya nak menghina atau mengata, tapi bukan kah lebih baik kalau apa yang kita ada, kita buat semua atas selera sendiri. Lebih puas bukan? Agak-agak kalau my close friend pakai seluar sebelah pendek sebelah panjang, nak copycat juga?

Tak pun, Copycat lah benda yang baik-baik. Contohnya amalan bulan Ramadhan ni, Copycat lah si kawan tu hari-hari pergi masjid ber-terawih. Ada juga faedahnya.

Akhir kata, semuanya berbalik pada NIAT. Kalau niat tu dah betul, InsyaAllah dipermudahkan. Jangan tipikal sangat lah.
Terima kasih Encik Google


10 August 2011

Couzie wedding

Ara cantik sangat


Sebenarnya saja nak tunjuk ilan jadi bridemaid! First time ni naik pelamin. Orang kata kalau jadi bridemaid, sooner kita pulak jadi bride. Betul ke? Haha entah lah.

On the dais
Do'a
With Ara's friend
Oh!
Officemates
Colleagues
Semoga jodoh berkekalan, amin..

07 August 2011

duit raya oh duit raya

Umur dah 23 tahun, masih dapat duit raya! haha gimik je lebih, actually department ilan entitled for transportation allowance rm350 per month starting this August. Tak ke duit raya namanya tu. Hehe but this allowance only eligible for employee in Cyberjaya only. Mahu tak happy? 

THANK YOU


jom layan lagu ni

ilan tak tahu la sama ada u guys dah pernah watch this vid before, speechless tengok mamat ni nyanyi and lirik lagu dia pun tak paham sepatah haram. but the point is, this vid gave me and collaeage BIG laugh ;) masuk muzik-muzik lagi ok. hik hik. kena tengok full baru feel!


after watching this music vid, korang akan wondering why he needs two microphone instead of one. Ekeke, and can u see, crawling on stage sometimes seems pretty cool. hahaha gelak guling-guling


A feast for the eyes

Silalah menjamu mata, hehehe

 Ni favourite ilan, AYAM PENYET, sedapnye lak aii

 Lama xmakan satay, fuh mengancam kuah kacang nya. 

Desert ;) oh BR ice-cream, my favourite.

Dah, cukup 3..banyak-banyak lagi ramai pengsan jap g. Ooi jangan puasa setengah hari dah!