Sila tinggalkan jejak

31 July 2011

Ramadhan Al-Mubaraq

wahai Musliminn & Muslimat, marilah sama-sama kita hayati Ramadhan pada tahun ini. Sekejap je rasa dah jumpa Ramadhan balik. Ramadhan tahun lepas Ilan bekerja di PISB, Ramadhan tahun ni di HP pulak. Kembali menjadi si perantau ;)

Mungkin Ramadhan kali ini berseorangan, mungkin Ramadhan akan datang 'berdua'. Jeng jeng jeng! Selamat menjalani ibadah puasa rakan-rakan, bukan puasa dari lapar dan dahaga sahaja, tapi mengawal nafsu dan juga kata-kata. Aminn.












22 July 2011

malaysia vs chelsea

yesterday, 21st July me, hubby and friends pergi tengok malaysia vs chelsea at stadium nasional bukit jalil. decided to treat him since he's one of chelsea's hard-die fan kipas susah mati even me myself bukan chelsea BIG fan tapi boleh ter-over excited bila tengok Lampard and Drogba! **pengsan**

Lampard is very cool! this is my very first time watching football match in stadium and its totally enjoyable! tak tahu nak describe macam mana tapi memang seronok tak engat!

Gol keeper Malaysia, Farizal Marlias memang terbaik lah! I dare to say that he's the man of the match yesterday! Bye2 Drogba, helo Farizal ♥♥♥

Mohd Farizal yang berjaya menyelamatkan gawang negara menerusi kecekapannya terutamanya menerusi percubaan Frank Lampard dan Patrick Van Aanholt -myMetro-
Walaupun tewas kepada satu lagi kelab terbaik dunia, Chelsea dengan keputusan 0-1 pada perlawanan persahabatan di Stadium Nasional Bukit Jalil semalam, itu sudah cukup untuk memuaskan hati 84,980 pminat yang hadir memberikan sokongan.-myMetro-
ini dia "Lampard" di hati saya.

Full report from myMetro, Jaringan Kontroversi


19 July 2011

kenapa awak sayang saya

Date : 18/07/2011
Time : 10.52 p.m
Type : Text Message

kenapa awak sayang saya??

Date : 18/07/2011
Time : 10.54 p.m
Type : Text Message

kerana Allah..

**speechless** tidur nyenyak tapi hakikatnya bangun pagi dengan perasaan yang masih bersisa. masih berfikir-fikir apa makna nya.

source : http://nurjeehan.hadithuna.com

Maka akan aku katakan “Aku mencintaimu kerana Allah”…


Ketika aku menyayangimu kerana akidahmu …
Ketika aku meluruskanmu kerana tak ingin kau berbelok arah …
Ketika aku mendo’akanmu tanpa kau tahu …
Ketika aku berlapang dada dengan teguranmu …
Ketika aku tersenyum untuk kebahagiaanmu …
Ketika aku menguatkan saat kau mulai terjatuh …
Ketika aku sekuat tenaga tanpa jemu membantumu ..
Ketika sahutan salam menyapa saat kita bertemu …
Ketika aku begitu cepat melupakan kesalahanmu …
Ketika aku membuka lebar-lebar pintu maaf untukmu …
Ketika aku menjaga rahsiamu …
Ketika kita duduk bersama dan pembicaraan kita selalu tertuju untuk kebaikan …
Dan Ketika terkadang aku perlu melepasmu dengan penuh keikhlasan …


Jika Allah yang memintaku untuk mencintaimu…
Dan aku melakukannya, dengan izin Allah dan semoga hanya kerana Allah….


Sahabatku, apa kau juga “mencintaiku kerana Allah”?
Maka aku akan selalu berharap…. dan semoga hanya kerana Allah….
Amin.


Nabi SAW bersabda :


“Doanya seorang muslim untuk saudaranya yang tidak bersamanya pasti dikabulkan. Di dekat kepalanya ada malaikat yang menjaganya. Setiap kali ia berdoa untuk kebaikan saudaranya, malaikat itu berkata “Amin”, Dan engkau akan mendapatkan yang serupa.” (Muslim: 48-Kitab adz-Dzikr wad Du’aa’, hlm. 88)


Dalam sebuah hadis qudsi Allah swt berfirman :


“KecintaanKu pasti akan diberikan kepada orang-orang yang saling mencintai keranaKu, KecintaanKu berhak diperoleh untuk orang-orang yang saling mengunjungi keranaKu, KecintaanKu berhak diperoleh untuk orang-orang yang saling memberi keranaKu, KecintaanKu berhak diperoleh untuk orang-orang yang saling menjalin persaudaraan keranaKu” … (Riyadhus Salihin)

Aah kalau benar, indahnya cinta itu ;)

04 July 2011

malaysia vs chelsea 21st july 2011

haaaa thanks Allah, finally i got the tixs. yay. going with hubby and his friend, abang Man. Nak pakai jersi apa eh? for sure bukan chelsea. haha. yay! **jumping** nak tengok Torres. heeeee ;)


Siap apply leave sehari, after watching the match, straight away goin' back to Malacca with hubby. yay! lagi sekali. hehe.

wanna join us? let's grab the tixs here http://www.ticketpro.com.my

see u there!





03 July 2011

moment with friends

fuh fuh, **tiup-tiup blog berhabuk** hye readers, lama sangat rasanya tak update blog, tak ber-entri. kehidupan yang semakin mencabar tapi menyeronokkan. nothing much, just having so much fun with new friends, new colleague. Be nice to others, and people will be nice to you ;)

Last two week, had a great lunch with my dear friend Fasha and Zac! seriously, counting days for our next meeting. Bukan senang nak meet up bila semua have their own comitment. Work, family, lover etc.



Last week pulak,  naik Gentting. oh, tiba-tiba jadi gila lensa ok! haha. enjoy my day with Kak Fad and Kak Ji. Posing maut sekali!


and this week, i just having such a memorable day with my Sharodziansssss. A small gathering during Atie's wedding. **congrate Atie** even tak semua ada, but i enjoy the day meeting up old friends. Refreshing back our memories in school.


Thanks guys for spending time together. Nanti reunion lah!

 “True friends are like diamonds, precious and rare. False friends are like leaves, found everywhere.”