Sila tinggalkan jejak

15 May 2011

the stages in relationship

morning my awesome people, hye and hye. wish u have a great sunday ;) 

normally from the first month and can last between three and six months of your relationship with someone, it such a good stage. i swear it is. knowing each other, talk through the phone all night long, sending sweet text every single moment. simply said, 100% in love. this is the stage people wish would last forever.

when you move on the next stage, to grow and develop the relationship. making a trademark between you and your partner. try to see the true colours of your partner.this is the right stage where u need to figure out is he or she the right person for you.

and the next stage is you are in a COMMITMENT. are you ready for a deep commitment? if not, you better stop in the stage second stage ;) unless you are almost guaranteed heartbreak. think wise, not think twice.

and NOW, is the stage where there is not so much joy. haha. it is the time which truly will test the couple’s love and most couples split up.me myself, i think i work more on this stage where i do practice an amaze relationship-healing communication skill! BINGO!

and now is the stages of growth. once u reach this stage, you will not easily let the relationship end. this is on my own experience. no matter what happen, this is the hardest stage for you to leave each aother. i'm not bloughing, this is serious folks! you are bound each other. and i simply said, i'm in love, everyday ;)


07 May 2011

sayang anda!

hello dear blogger, just a quick entry since got lots of things to do. Sekarang ni pun ada di Seremban, helping out my cousin for her wedding preparation this June and since i'm staying in seri kembangan with no internet access, so macam terhad sikit nak ber-entri. pffft kat office je la ada internet. baru masuk kerja boleh la layan internet. dah busy nanti tak tahu la macam mana.

so, mana-mana yang drop comments, insyaAllah during free time WITH internet access, ilan akan balas dan GEGARRRR blog kau orang balik k. PROMISE with love.

hows my new job? seems tough! colleague said "GOOD LUCK" sebab ilan kena jaga account for several countries. i'm handling SKF account. any other account like Fonterra jaga one country like New Zealand account only. So what you expect? Few several account with few different steps. Dang! But i haven't start anything yet. This Monday baru start since my trainer cuti last few days. so wish me LUCK people.


06 May 2011

BEN ASHAARI GEGAR BLOG MAY 2011


ok Ben Ashaari menggegar lagi! ada hadia pulak! berminat? klik banner di atas ;)
chill!

05 May 2011

ada lelaki sengaja buru isteri orang

Alasan lebih mudah menjalin cinta dengan wanita bersuami berbanding anak dara. Selain lebih menyeronokkan, mereka juga tidak perlu bertanggungjawab seandai kekasih hati didapati hamil hasil hubungan gelap mereka kerana kedudukan isteri orang. sedangkan hubungan terlarang dengan para gadis memerlukan si lelaki memikul tanggungjawab atas segala kesalahan yang telah mereka lakukan.

Ada di antara lelaki sengaja memilih isteri orang untuk dijadikan kekasih. Untuk lebih mudah berzina dengan isteri orang berbanding anak dara. Hubungan dapat dijalinkan sebebasnya dan perzinaan dapat dinikmati  tanpa sebarang halangan kerana ada orang yang akan bertanggungjawab di atas perbuatan terkutuk itu.

Mereka boleh bersikap lepas tangan seandainya wanita tersebut hamil akibat perbuatan zina, tidak perlu bertanggungjawab untuk menikahi wanita tersebut keran wanita itu telah pun bersuami dan suami mereka yang perlu bertanggungjawab.

Kehamilan itu juga tidak diragui masyarakat kerana si wanita mempunyai suami. Meskipun anak tersebut bakal mewarisi paras rupa lelaki/kekasih tetapi masyarakat tidak akan mempersoalkannya. Lebih-lebih lagi masyarakat Melayu mempercayai konsep 'KENAN'. Konon anak yang dilahirkan itu terkenan rupa rakan sekerja kerana setiap hari berjumpa. Hakikat sebenar hanya mereka yang tahu.

Nauzubillah.

Tips memilih bedak

Bedak berjenama mahal atau murah bukan soal utama tetapi yang penting ialah kesesuaian dan fungsinya. Pastikan anda membuat pilihan bijak ;)

1. Pilih bedak yang sesuai dengan ton kulit.
2. Caranya dengan sapukan sedikit di permukaan  tangan. Kalau sama dengan warna tangan, maka warna bedak itu sesuai dengan kulit muka anda. Pastikan jugak bedak yang dipilih lebih terang sedikit dari kulit anda.
3. Setelah foundation kering, sapukan bedak supaya wajah lebih sempurna solekannya.
4. Tukarkan span bedak apabila sudah kotor utk mengelakkan bakteria atau kulat yang terdapat pada span tersebut bila digunakan berulang-kali.

Sekian.

p/s : sumber : majalah Harmoni. (hasil pembacaan majalah-majalah di ofis)