Sila tinggalkan jejak

14 August 2011

Copycat Disorder

Hai blogger,


Tiba-tiba topik ni yang terlintas malam ni, kasihan kan kepada penanggung penyakit ini. Bagi saya, kalau orang nak copy apa pun tak kesah la, janji jangan obvious sangat lah. Agak-agak lah wei.

Pernah dulu, my close friend mengadu,  tak selesa menjadi mangsa kepada seorang penghidap Copycat Disorder tegar. Bukan lah saya nak menghina atau mengata, tapi bukan kah lebih baik kalau apa yang kita ada, kita buat semua atas selera sendiri. Lebih puas bukan? Agak-agak kalau my close friend pakai seluar sebelah pendek sebelah panjang, nak copycat juga?

Tak pun, Copycat lah benda yang baik-baik. Contohnya amalan bulan Ramadhan ni, Copycat lah si kawan tu hari-hari pergi masjid ber-terawih. Ada juga faedahnya.

Akhir kata, semuanya berbalik pada NIAT. Kalau niat tu dah betul, InsyaAllah dipermudahkan. Jangan tipikal sangat lah.
Terima kasih Encik Google


4 orang bisik-bisik:

Akulah Pak Lan said...

suruh kwn kau pakai panties kat luar...agak2 dia nak tiru dak? (sila baca komen aku dengan penuh sifat kematangan)

OKED chokelat said...

meowwwwwwwwwww..nak raya umah t..siap2 wet raya ek..

ilanilyana said...

Akulah Pak Lan : mesti la berfikiran matang ;) rasa kalau dah copycat disoder tegar tu, dia follow juga kot, obses katenye. huhuhu

ilanilyana said...

OKED chokelat : jemput lah datang rumah ;) tapi yang pelik nye, takkan adik yang bagi duit raya kat kakak,
UNFAIR siottttts