Sila tinggalkan jejak

06 October 2012

Malacca!! I'm Back!


As-salam.

Seronoknya duduk rumah dengan family. Tak payah travel Melaka-Cyber every Friday and Monday lagi. Eh Kenapa? Haa ni la nak cerita al-kisahnya.

Al-kisah Co. Ilan ni tiba-tiba buat Workforce Restructuring yang mana a few account di department Ilan bekerja dipindahkan ke negara yang labour charge nya lebih murah dari sekarang. So, affected account kena la cari kerja dekat department lain dalam masa sebulan. Kalau tak dapat, maka tamatlah tempoh khidmat kita kat situ tapi of course company akan bayar kita. Ikut la berapa tahun perkhidmatan. Ada formula nya.

Actually banyak je internal position. Even me myself, manager ada offer one internal position. Tapi atas banyak sebab, i have to reject the offer. Plus, tak minat pun kerja tu. Kalau minat masa awal-awal opening Ilan dah apply. A bit funny bila di offer without applying and terpaksa respond "Sorry, i have other plan"

WHY??

1) Getting married in January 2013, future husband di Melaka. Ilan di Cyber. Weekend husband?? Oh..not so me. Rindu meh
2) Environment yang dah tak macam dulu, most 'Lunch Geng' dah keluar. Tinggal a few of us.
3) Bosses plak ****. Kira tak leh pergi jauh la kat situ. Kena tindas memanjang oi. Increment pun celah-celah gigi je jawabnye nanti
4) Pampasan ibarat duit terpijak gituh. Approx. 6months salary plus bonus. Siapa tak nak weh!
5) Lepas buat istikharah and discuss with a few buddies, then hati ni lebih kepada balik Melaka. Alhamdulillah i made the decision. Hope ini yang terbaik. Untuk saya, family dan bakal suami :)

Bye-bye HP
Maka pulanglah saya ke negeri tercinta, duduk bawah tiyak mak semula. January nanti duduk bawah tiyak somi pulak. Hahaha. Walopun kerja Melaka basic kau jangan harap nak cecah 3. Kurang-kurang dekat dengan suami. Hihihi.

This Monday ada interview! Lama ni tak interview. DOAKAN!!

 

0 orang bisik-bisik: