Sila tinggalkan jejak

25 February 2011

Lagi lagi pilihan raya

haha ok this time saya nak cerita sikit pasal pilihan raya, baek pilihan raya umum atau pun pilihan raya kecil. since dekat berita pun sekarang tengah hangat pasal pilihan raya kecil dun Merlimau, Melaka. Even saya tak terlibat pun, tapi ambil tahu la juga coz mak saya orang Merlimau ;)

so kenapa perlu ada pilihan raya? buang duit je nak berkempen. bukan macam tu. sebenarnya banyak sangat faedah pilihan raya ni. kata abah, di mana ada pilihan raya kecil, di situ la rezeki mencurah-curah. haha. betul kan? Peruntukan berkempen tu rakyat juga yang dapat. dapat bantuan itu ini segala.

kata abah lagi, umno dan parti pembangkang ibarat awan dan hujan. di mana ada awan di situ ada hujan.

so, kau orang jangan tak mengundi pula nanti, baek pilihan raya umum mahu pun pilihan raya kecil. Ingat satu undi kau orang tu sangat berharga.

dah daftar mengundi?



0 orang bisik-bisik: