Sila tinggalkan jejak

19 February 2011

malam berinai


hello dear peeps, just a quick entry as i'm rushing going to my hubby's sister wedding ceremony. ok. al-kisah malam berinai. malam tadi la maknanya. ok jangan terkejut if i say this is my very first time attending malam berinai. tak tahu pulak malam berinai sangat meriah.

Biasanya malam berinai dibuat di sebelah malam sebelum hari perkahwinan berlangsung. Meriah bila kedatangan pihak lelaki diiring bunga api beserta kompang. Pengantin berarak dan duduk atas pelamin. pendek kata, sama je macam bersanding. just ianya waktu malam.

Cut is short, handling a wedding ceremony is totally tiring. Kesian tengok FMIL. Sampai sakit-sakit pinggang. Majlis akan berlangsung hari ini, dan malam ini al-kisah malam berinai di rumah pengantin lelaki pula. Atas jemputan, so saya turut memeriahkan malam nanti. ;) malam berinai di rumah pengantin lelaki? haih saya sangat tak tahu adat-adat *sigh*

Yang tak best last night, sampai-sampai saya kena marah dengan pengantin! uwaaaa "kenapa sampai lambat, tengok sirih junjung macam apa je tunggu kau tak sampai-sampai" hahaha kesiannya. alaa saya pun bukan pandai sangat buat sirih junjung meh ;) ok la tu dari takde puan pengantin! dah nikah, so puan lah

ok peeps, panjang pulak bebel, tadi kata quick-entry. haha. takde maknanya.

mmmuahx.

0 orang bisik-bisik: