Sila tinggalkan jejak

31 March 2011

mantera anjasmoro


ok siapa follow cerita ni? i'm typing this entry fast sebab kejap je lagi cerita ni nak start dah. ilan suka cerita ni and i'm following this story since the beginning. tapi hubby cakap bosan for me, ok. storyline a bit slow that's why hubby cakap macam tu. tapi frankly speaking jalan cerita memang menarik. misteri and suspen. blend together and make it such a perfect plot in every episode.
Drama ini menampilkan banyak adegan suspen dan permainan emosi. Mantera Anjasmoro mengisahkan tentang seorang isteri yang menggunakan ilmu pengasih rebusan air seluar suami. Adi Putra sebagai Zahid dan Eja sebagai Sabrina, isteri kepada Zahid. Mereka merupakan pasangan suami isteri yang berjaya dalam karier masing-masing.
Malangnya selepas beberapa tahun berkahwin, mereka masih belum dikurniakan anak dan hubungan menjadi dingin sehingga Sabrina tidak sedar suaminya menjalinkan hubungan dengan rakan sekerja dan juga sahabat baik Sabrina iaitu Suria (Fouziah Gous). Suria memikat Zahid menggunakan ilmu hitam iaitu ilmu pengasih.
Nama Mantera Anjasmoro itu diambil sempena nama Ratu Anjasmoro berasal dari Keraton yang mengamalkan ilmu jahat menggunakan serapah dan makhluk halus. Sumber - Google
Ilan suka cerita ni sebab ;
  • Zahid (Adi Putra) sangat handsome. i adore u!
  • Sabrina (Eja) sangat cantik n suka tengok the way she dress up.
  • OST sedap. paluan rindu
  • Banyak pengajaran (jangan jadi kawan makan kawan, jangan amalkan ilmu hitam, etc.)
  • Cerita seram yang realistik. tt may happen in real life.
  •  Banyak konflik! Suria (Fouziah Gous) LOSER, rampas suami bestfriend.
ok 9.30 already, cite ni nak start dah. jom layan jap.

2 orang bisik-bisik:

sweethOneY said...

Oooo.. Suria tu kwn baik dia kee?? tak suka dia tuuu.. hari tu tgk kejap je, ms tu zahid ngan suria g nikah kt thailand..

pastu dh takut xmo tgk. ehhe

wan izyan said...

oo. aku ingat movie kat wayang.