Sila tinggalkan jejak

25 April 2011

nak kutuk aku apehal?

 gambar saja-saja

hye people, actually tajuk entry is slightly related dengan apa yang ilan cuba sampaikan. isu "terima kritikan". hidup kalau tak boleh terima kritikan, sampai bila-bila tak kan pernah berjaya. sampai tua la begitu je la. tiada improvement. tak berkembang orang kata.

kadang-kadang sakit hati kan bila dikritik. same goes with me. mungkin sesetengah pihak yang sangat sinis, mengkritik dalam gurauan. pedih. tapi cuba terima dengan redha. dan dalam hati, niatkan satu azam dan terus berusaha. bukan beremosi tak tentu arah, post kat facebook, then bila kena kritik delete semua komen. tapi bila kena puji pandai pula biar je komen tu kan. pffft. teruk lagi sampai block, deactivate dan sewaktu dengannya.

darah muda, suka sangat bertindak tak tentu arah. apa pun keyword nya disini ialah THINK POSITIVE. even ilan sendiri kurang ion-ion positive bila berfikir, but i'm trying to. that's why what people said to me, semua nya ilan terima. ilan hadamkan dan simpan kemas-kemas dalam hati. kawan-kawan kan. apa ada hal ;) bukan senang nak puaskan hati semua orang.

so people, be yourself. itu paling penting.
p/s : macam motivator pula. caitt


8 orang bisik-bisik:

Nurasyikin Mokhtar said...

yooo ilek2,,,,, panas2 hot2....

Fara Aisyah said...

that's true!! :))

ilanilyana said...

hah aku cool je kin, xde mslh. entri ni open utk semua ;)

MiSzy DiaN said...

fikir positif jak..
senang :)

misz fae said...

blogwalking!;)

meh singgah blog fae:

http://fzhjmldn.blogspot.com

OKED chokelat said...

meh nak kritik..weh ilan hubby hang xCANTEQ lgsg okehhh pkai wig tuh...hahahahaaaaa...
ala ilan..wa delete sb sentuh isu sensitip...huhuhu...nk kritik ok...tp dgn niat yg ikhlas n trima pun ngan ikhlas la kan3...

fyrafauzi said...

yup, think positive jer :)

BuDaK PeGheLiH said...

yup.. think +ve.. n klu teguran yg org bg tu mcm xrasional.. buat bodo jer..