Sila tinggalkan jejak

28 April 2011

perigi mencari timba

entri ini tiada kaitan antara yg hidup ataupun yang telah meninggal dunia. hanya lah pendapat peribadi penulis semata-mata.

rasionalnya tentulah timba yang mencari perigi, betul? bukan perigi yang mencari timba. haha. perumpamaan yang selalu diguna pakai untuk lelaki mencari cinta nya si wanita ATAU sebaliknya. yang mana lebih afdal?

personally, mestilah saya TIDAK SETUJU dengan trend PERIGI MENCARI TIMBA. mesti kau orang cakap saya kolot plus tidak open-minded. oh! ya. saya memang wanita kampung yang menjaga hal-hal remeh sebegini. mana taknya, bertahun saya tunggu si dia. hey! takkan saya nak propose dia. tak lah DESPERATE sampai macam tu.

EGO? ya dulu ego. sebelum berpunya. sebelum saling mencintai. tapi bila dia propose saya, to be his someone special, 4 years ago, semua ego saya luruh. rasa bertahun-tahun penantian saya terbayar.

whatever it is, never rush into a relationship. and be natural. let your partner accepts you for who you are. dont pretend atau bahasa rakusnya "JANGAN PLASTIK" because there is no sincerity if you are pretending.


8 orang bisik-bisik:

rara pinkmafia said...

betol tu.sgt sokong.

4taun u tunggu?wahhhhhhh kuatnya...

MiSzy DiaN said...

erm..
tersentap jap sbb aku laa si perigi yang mencari timba hua2..

aku nda maw lelaki cari aku sbb dorg semua mata duitan.. so better aku cari sendiri hehehe..

ilanilyana said...

rara : 4 tahun dah officially in love, kenal bertahun2 dari kecil. simpan dan pendam je. haha. i wont start.
dian : uik jgn sentap ok, entri ni tiada kena-mengena dgn sesiapa, just my personal opinion jah ;)

Nurasyikin Mokhtar said...

uih....masa bukan 1 pekiraan kalo da suka sama suka jah....

sarah mohamad said...

saya dulu dgn my bf dulu, sy yg propose dia dulu. sekarang dah 5 tahun bersama .. alhamdullilah .. kami akan bertunang tidak lama lagi. bagi saya lah, tidak salah perigi mencari timba cuma biarlah kena caranya :) hihi

ilanilyana said...

syikin : tapi dulu ssh nk mula hehe
sarah : wah berani nya ;)

OKED chokelat said...

hahaha..lagu ku menunggu by rossa sesuai tuk hang ilan...weeeeeeee...suke sama suke jgn tgu lame2...

ilanilyana said...

yeke? mcm xkena jek? hahah aku sesuai lagu barakallah - maher zain hehe. ada bau nasi minyak x? heeee