Sila tinggalkan jejak

24 April 2011

vending machine

awesome classmate 5 ar-razi year 2005

back to year 2001, when i was in form 1. inilah machine kegemaran kita orang dekat sekolah. collect coins then pergi dekat this vending machine. masuk coins then dapat lah air berkarbonat ikut sedap tekak nak flavour apa; strawberry, grape, orange (since it was F&N vending machine). malam-malam time prep, mengantuk terus berlari pergi vending machine. beli air tin! lepas tu minum share-share dengan budak kelas (18orang). ada la  seteguk dua dapat. hahaha ada jugak vending yang jual milo, but in a very small paper cup. xcukup nak share satu kelas. i don't think this machine still there since nasi lemak pun tak digalakkan lagi in school, ini kan pula air berkarbonat ni. tapi kita orang dulu sebat je semua ;)

my awesome school tak panggil vending. so yesterday. we called it as 'AIR GEDEGANG'. kenapa? sebab once air tu jatuh bunyik dia "gedegangggggg". kan? bring back my old memories in Sharodz. ada lagi, sometimes we called it 'AIR ROBOT' because this machine work like a robot. itu dua nama that always cross in my mind when i saw this kind of vending machine ;)


3 orang bisik-bisik:

Norul said...

wahh..mu pon pgl air gedegag jugok ke..skoloh aku pon pgl air gedegag jugok..igtkn org tragnu je pakai nm tuhh

::Mastura Zakaria:: said...

meh join GA.....anda ditag.

http://masturazakaria.blogspot.com/2011/04/yaya-azura-1st-giveaway.html

Amoi said...

eh ada ke nama lain?

ai panggil mesin air je. hehe


p/s: ai dah updated blog. [Genius Invention] Roti bakar bercorak comel lepas guna pembakar roti ini.